Viteza/Damo odlikujejo naslednje vrednote:

† zvestoba,

† spoštovanje,

† pogum,

† pravičnost,

† celovitost,

† razdajanje,

† obljuba,

† plemenitost,

† vera,

† ponižnost,

† posebna pravica

Zvestoba: Kot Vitez/Dama moraš biti poznan kot neomajno zavezan idealom, za katere si se odločil,da jih boš spoštoval ter vsem ljudem v svojem življenju, katerim dolguješ zvestobo. Ni ti dovoljeno škodovati tem ljudem ali kakorkoli ogroziti plemenite ideale, po katerih si se zavezal živeti. Obstaja veliko okoliščin, kjer je kompromis časten, vendar nikoli za ceno posameznikove zvestobe.

Spoštovanje: Kot Vitez/Dama moraš spoštovati druge Viteze/Dame in kodekse drugih Redov, razen če se izkažejo nevredni spoštovanja. Kot Vitez/Dama moraš biti prav tako vljuden in spoštljiv do drugih, neglede na raso, veroizpoved, spol ali socialni položaj.

Pogum: Biti član viteške bratovščine pomeni pogosto izbiro težje ali osebnostno zrelejše poti. Kot Vitez/Dama moraš biti pripravljen na osebna žrtvovanja, da lahko pomagaš osebam, ki jih imaš rad. Zmeraj moraš iskati modrost. Pogum prav tako pomeni, da se v vseh zadevah raje postaviš na stran resnice, kot pa da iščeš primerne laži in izgovore. Zmeraj išči resnico in pomni, da širiš resnico z milostjo in prijaznostjo; čista resnica lahko včasih privede do žalovanja. Pomni, da kot Vitez/Dama ne poklekneš pred nasprotnikom, razen v taktičnem umiku, kjer je nasprotnik oborožen z boljšim orožjem ali ima prevladujočo številčno premoč. Kot Vitez/Dama moraš razumeti, da je strah močno čustvo; vendar ne dovoli strahu, da te ovira, da počneš kar je prav. Namesto tega ukroti svoje strahove in si nikoli ne dovoli, da se pokažeš kot strahopetnež.

Pravičnost: Kot Vitez/Dama moraš spoštovati zakone, bodi prvak v „pravičnosti in dobroti“ ter poraženec v „nepravičnosti in zlobi“. Zmeraj išči pot pravičnosti. Prepoznaj, da je „meč pravičnosti“ lahko težka stvar, zato ga uporabljaj s humanostjo in milostjo. Raje bodi pravičen, kot da se nagibaš h skušnjavam.

Celovitost: Beseda Viteza/Dame je obvezujoča in kot takšno si jo dolžan tudi ohraniti.

Razdajanje: Kot Vitez/Dama moraš biti radodaren, kot ti to dopuščajo tvoje zmožnosti. Namesto požrešnosti uporabljaj razdajanje. Razdajanje bo naredilo pot milosti zaznavnejšo, kadar se bo zahtevala težka odločitev o pravičnosti.

Obljuba: Kot Vitez/Dama moraš pokazati izvrstnost v vseh prizadevanjih, pokazati trdnost v službi pravice raje, kot osebno okoriščanje. Moraš se uriti v različnih bojnih veščinah, katere ne rabijo biti vse fizične. Kot Vitez/Dama moraš prav tako braniti svoj narod, družino in tiste, ki se ne morejo braniti sami.

Plemenitost: Kot Vitez/Dama moraš biti zmeraj plemenit. Da si plemenit, moraš imeti vse karakteristike, navedene v kodeksu, zraven tega pa biti še iskren, usmiljen, skromen, sočuten, vljuden, vzdržen, nežen in uvideven do drugih, svobodomiseln, hvaležen, resnicoljuben, delaven in zvest. Tako ni prostora za sebičnost ali kljubovalnost. Plemenitost ima tudi težnjo vplivati na druge, saj si s svojim zgledom primer, kaj se lahko doseže v službi pravičnosti.

Vera: Kot Vitez/Dama moraš upoštevati vero v svoja prepričanja ter pokazati upanje v primeru obupa, ki ga ustvarijo človeški občutki.

Ponižnost: Kot Vitez/Dama moraš najprej ceniti prispevek drugih. Ne izpostavljaj svojega prispevka ampak pusti, da to storijo drugi namesto tebe. Govori o podvigih drugih in ne o svojih podvigih.

Posebna pravica: Kot Vitez/ Dama moraš prevzeti vsako dobro lastnost iskreno in odkrito, kot je le mogoče. Ne zaradi lastnih koristi temveč, ker je prav. Ne omejuj svojega raziskovanja na bližnjo okolico, temveč navdihni svoje življenje s temi lastnostmi. Če vam to uspe še v tako majhni meri potem se vas bodo spominjali po vaših lastnostih in visokih vrednotah.

NON NOBIS, DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM