NON NOBIS, DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM

Ne nam, Gospod, ne nam, temveč svojemu imenu daj slavo    

(Psalm 115:1)

Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani (OSMTH) je nevladna organizacija (NGO) Združenih narodov (ZN), registrirana v Ženevi, Švica (CH-660.1972999-4).
Današnji red templjarjev OSMTH je posveten (necerkven) viteški red, ki v svoje vrste sprejema moške (Viteze) in ženske (Dame), ki pokažejo visoka etična in moralna načela ter željo po nadaljevanju tradicije srednjeveških vitezov jeruzalemskega templja – vitezov templjarjev. Je neprofitna organizacija.

OSMTH je s strani Združenih narodov priznan, kot svetovalni organ za nevladne organizacije in ima poseben status svetovalca za ekonomska in socialna vprašanja pri Združenih narodih.

OSMTH (Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani) je krščanska ekumenska organizacija, ki jo je leta 1804 ob podpori Napoleona osnoval francoski zdravnik Fabré-Palaprat. 1853. leta je red uradno priznal Napoleon III. in od takrat deluje na osnovi tradicije srednjeveškega reda templjarjev. Red OSMTH ohranja tradicijo in nadaljuje delo v duhu viteštva srednjeveškega reda templjarjev, vendar ne izvira neposredno iz reda, ki ga je leta 1118 ustanovil francoski plemič Hugues de Payens in leta 1314 ukinil Papež Klemen V.
Fabré-Palaprat je tipičen predstavnik dobe razsvetljenstva z njenimi močnimi humanitarnimi in humanističnimi ideali. Pojma templjar in templjarstvo sta zanj predstavljala sopomenki za pomoč in zaščito, dostojnost, vdanost in viteštvo. Novi red je ustanovil na teh temeljih. V 19. stoletju je stopilo vanj veliko prominentnih oseb in zaščitnikov reda.

Sedanja Kraljevskaa zaščitnica Reda in obenem članica Reda je Princesa Elisabeth of Ysenburg and Büdingen, najstarejša hčerka Princa Friedrich Ferdinand of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg in njegove žene, Duchess Anastasia of Mecklenburg-Schwerin.  Princesa Elisabeth je vdova Princa Ferdinand Heinrich of Ysenburg and Büdingen, in ima dva sinova, Princa Johanna Georga in Princa Ludwiga.

Moderen Red OSMTH si prizadeva za svetovljansko družbo v kateri bodo razlike med narodi, kulturami in vladami cenjenene in spoštovane. Trudimo se z izobraževanjem človeštva v svetovno bratovščino z viteškimi načeli in civiliziranim vedenjem. Naši standardi za vstop v Red so namenoma zelo visoki. Naše časovne in druge obveznosti niso za vsakogar. Naša predanost za bolj čuteč svet ima zelo velika pričakovanja. Toda za tiste, ki ta naša pričakovanja izpolnjujejo naš viteški Red ponuja možnost biti v družbi več kot šest tisoč visoko izobraženih, motiviranih in vplivnih ljudi iz več kot štirideset držav sveta.