x6

Ali je OSMTH viteški red rimokatoliške cerkve (RKC)?
NE. Člani reda so pripadniki različnih krščanskih veroizpovedi. OSMTH je posveten (necerkven) viteški red.

So templjarji prostozidarji?
NE. OSMTH ni prostozidarska organizacija.

Ali je lahko nekdo, ki je hindujske veroizpovedi, pripadnik OSMTH?
Red OSMTH podpira krščanske vrednote in posledično se mora član opredeliti kot človek, ki živi v skladu s temi vrednotami. Pomembno je poudariti, da OSMTH razume krščansko civilizacijo kot eno od svetovnih civilizacij, ki je vredna ohranitve, vendar je s tem ne povzdiguje nad ostale. Zaradi tega spoštujemo in cenimo pri svojem delu prispevke prijateljev in podpornikov nekrščanskih veroizpovedi. Treba je poudariti, da v redu nimajo nobenih obveznosti glede izražanja krščanske vere, ne morejo pa zasedati vidnejših funkcij v okviru reda. Med velikim številom skupin in organizacij, ki se skrivajo za identiteto templjarjev, je obstajalo nekaj skupin, ki so imele take namene. Temeljno pravilo reda OSMTH je, da so pripadniki lahko le vzorni državljani, ki spoštujejo ustavo in zakone države, v kateri prebivajo in delujejo. Ob tem je treba še dodati, da so člani reda dolžni spoštovati krščanske vrednote in mednarodne humanitarne pravice.

Je OSMTH ezoterična sekta?
NE. Obstajajo sicer skupine, ki se predstavljajo kot templjarji in se ukvarjajo z mistiko in ezoteriko, vendar se OSMTH s temi aktivnostmi ne ukvarja. OSMTH je viteški red, ki temelji na viteštvu in duhovno-etničnem pogledu na templjarstvo.

Kaj lahko OSMTH naredi zame? Napačno vprašanje!
Pripadnost OSMTH pomeni predanost v delovanju na področju humanitarnosti in dobrodelnosti reda. Red ne podpira samohvale in samopoveličevanja, temveč podpira delo v smislu ideje reda.

Kdo so člani reda OSMTH?
Članstvo v redu OSMTH je omogočeno vsakomur, ki izkaže željo, vztrajnost in predanost za javna dobra dela. Po svetu so med člani policisti, vojaki, politiki, aristokrati, škofje anglikanske, evangeličanske in pravoslavne cerkve, vendar članstvo ni omejeno le na tako imenovano elito. Osnovna zahteva je predanost delu. Ne glede na to, da so nekateri člani reda plemiči, to za članstvo ni potrebno. Prav tako z vstopom v red nihče ne pridobi plemiškega naziva. Imenovanje člana za Viteza ali Damo ima statusni pomen v redu, ki hkrati ves čas opominja k spoštovanju viteških načel.

Kako postanem član reda OSMTH?
Včlanite se lahko tako, da se povežete s članom reda OSMTH v Sloveniji.

Pridružite se nam..